Започна Конгресът на световното дружество на кардиохирурзите

09:50, 06 сеп 19 25 2900 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С химна на България започна 29-ият Конгрес на Световното дружество на кардиохирурзите и гръдните хирурзи, предаде Агенция "Фокус".

Тъй като форумът се открива в Деня на Съединението специално за събитието той бе изпълнен от Гвардейския духов оркестър. Конгресът ще се проведе до 8 септември 2019 г. в НДК.

Председателят на Организационния комитет на конгреса е проф. д-р Генчо Начев, директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

''Благодаря на правителството и на премиера Борисов за добрия тон и дух, в който те подкрепиха идеята за 29-тия Конгрес на световното дружество на кардиохирурзите'', каза Начев.

"За мен е чест и привилегия да ви приветствам в София. Ние, българите, се славим в прословуто гостоприемство и аз искрено вярвам, че ще имате възможност да му се насладите от първа ръка. Изключително съм благодарен на проф. Джеймисън за това, че ме убедиха и избраха София и мен самия да бъда домакин на този 29-ти конгрес. За мен е истинско удоволствие, че сред нас днес са толкова много отличени хирурзи от цял свят", заяви още проф. Начев.

Той изрази увереност, че след като се запознаят с програмата, ще се проведе конгрес с ползотворни за всички срещи и дискусии. "Ще имаме възможността да обменим знания и опит", допълни още проф. Начев. "Искам сърдечно да благодаря на българското правителство и по-специално на министър-председателя г-н Борисов за оказаната подкрепа. За добрия тон и дух, в който те подкрепиха идеята за конгреса. Искам също да благодаря на екипа от местния организационен комитет, които положиха максимални усилия да организират една изцяло интересна социална програма, която да разкрие на нашите гости красивите кътчета на България", допълни още проф. Начев. Той благодари и на представителите на индустрията за тяхното спонсорство.

"Накрая искам да благодаря на всички вас, на участниците, които отделиха от своето ценно време и сте тук сред нас в София, за да участвате в този конгрес", допълни още той.

На събитието присъстват премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев и други. Близо 1500 гости от цял свят участват във форума. Сред тях са видни хирурзи от трите специалности – гръдна, съдова и кардиохирургия. Регистрираните участници са от повече от 40 страни от целия свят. Сред лекторите са и 25 от най-изтъкнатите световни хирурзи от трите спецалности.

Сред широкия кръг теми, които ще разглеждат участниците в световния конгрес, са новите технологии и иновациите в областта на кардиохирургията, спешната коронарна хирургия, гръдната и торакоскопската хирургии, неонаталната кардиохирургия, съдовата хирургия, предизвикателствата пред гръдната и сърдечната трансплантации 50 години след началото и др.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама