Кирил Ананиев: Непрекъснато усъвършенстваме лечението на сърдечно-съдовите заболявания

10:40, 06 сеп 19 / Политика 25 2138 Шрифт:
Topnovini

България е държава, която непрекъснато се развива, включително и в медицината. Затова свидетелства фактът, че страната ни е е съорганизатор на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на откриването на форума днес в НДК.

Темата на конгреса е "Последните постижения в сърдечно-съдовата и гръдна хирургия - подготовка за бъдещето". В него участват настоящият председател на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия проф. Стюард Джеймисън, както и ръководители на здравни заведения и утвърдени хирурзи от повече от 40 държави, предаде БТА.

Борисов: Българското правителство години наред отделя милиарди за здравеопазване

Здравният министър отбеляза, че участието на водещи хирурзи на повече от 40 държави е гаранция за престижа на това събитие. Министър Ананиев е убеден, че представянето и споделянето на най-новите постижения в кардиологията ще даде огромен тласък за прогреса на тази област.

Кирил Ананиев допълни, че сърдечно-съдовите заболявания са сред водещите причини за заболеваемост в световен мащаб, а преодоляването им е съвкупност от много фактори. Затова на национално ниво Министерството на здравеопазването непрекъснато работи, за да усъвършенства възможностите за превенция, профилактика и лечение на тези болести в България.

За първи път се въвеждат правила за медицинска практика на нормативно ниво, като първите промени, които ще се въведат, ще бъдат в областта на кардиохирургията. "Не бихме могли да постигнем успех в това отношение без подкрепата на водещите специалисти и организации по кардиология у нас, както и без примера на световните светила и утвърдените от тях успешни практики в тази сфера", изтъкна министърът на здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама