Протестите в Хонконг станаха тема на дискусии и в Германия - този път заради новородени панди

11:20, 06 сеп 19 / Любопитно 25 2823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Берлински вестник анкетира читателите, за да поиска възможни имена за новите малки панди в зоопарка. Най-много читатели посочили имената Хон и Конг.

Превърналите се в звезди малки панди в Берлинския зоопарк може да са на възраст само няколко дни, но в Германия нарастват призивите да се използват имената на бебетата, за да изпратят съобщение до Китай, свързано с правата на човека в Поднебесната империя.

Пандата Мън Мън в зоопарка в Берлин роди близначета

В. „Тагесшпигел“ анкетира своите читатели тази седмица с искане за предложения за имената на малките мечета - имената Хон и Конг се очертават като най-популярният резултат, предаде БГНЕС.

Читателите също така предложиха имена като „Джошуа Вон“ и „Агнес Чоу Тин” – имената на лидерите на продемократичните протести, както и „Тян Тян“ и „Анмън Анмън“ във връзка с клането на площад Тянанмън през 1989 г.

"Може би с тези имена може да успеем да ги задържим", пише „Тагесшпигел“ , като отбелязва факта, че в Берлинският зоопарк няма да бъде позволено да отглежда зверчетата, тъй като Китай ще ги вземе обратно, след като вече не се нуждаят от майка си.

Германският таблоид “Билд“ пък заяви, че призовава малките Хон и Конг да застанат с продемократичните протестиращи и „защото бруталните политики на Китай се крият зад тези бебета панди“.

Отменят законопроекта за екстрадиция в Хонконг през октомври без гласуване

"Пандите са неволни инструменти на Китай да печелят сърцата и умовете на западните граждани и да ги заслепят за престъпленията му", пише в таблоида.

Самият Джошуа Вон каза пред „Билд“ в четвъртък, че се надява Берлинският зоопарк да назове двете панди „Демокрация и Свобода“. "Германия може да изпрати ясен сигнал до Китай", заяви лидерът на протеста.

Дебатът за връзките на Берлин с Пекин идва, когато канцлерът Ангела Меркел започва трудна обиколка в Китай в петък, където тя ще трябва да извърви фина линия между призоваването на Пекин за нарушенията на правата му на човека, като същевременно настоява за тесни икономически връзки.

"Германия може да изпрати ясен сигнал до Китай", заяви лидерът на протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама