С ритуал по полагане на цветя Благоевград почете 134 години от Съединението

13:00, 06 сеп 19 25 2656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ритуалът се състоя пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България, на пл. „Георги Измирлиев“.

В Шумен отбелязаха 134-ата годишнина от Съединението

Пред паметника, глава сведе първо заместник- кметът по икономика и финанси Иво Николов. Почит отдадоха още и Даниела Савеклиева- депутат от Народно събрание, заместник- областният управител Иван Стоянов, председателят на ОбС-Радослав Тасков, омбудсманът на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, отец Дончо и отец Петър от благоевградския православен храм „Въведение Богородично“, общински съветници, представители на културни институти, представители на политически партии, общественици, граждани.

По случай официалния празник- Съединението на България, Биг Бенд Благоевград изсвириха Химна на България, както и други бележити български песни.  Исторически факти от делото на дедите ни и борбата за Съединението припомниха Елиза Тодорова от театрална школа "Ер малък" към ДТ " Енчо Халачев" и ръководителят Бранимир Митов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама