Румен Петков: Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България

15:00, 06 сеп 19 / Общество 25 1636 Topnovini
1
2
3
4

"Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България", това каза лидерът на АБВ Румен Петков на тържествената церемония по отбелязване на 16-ата годишнина от възстановяването на Сопот като самостоятелна община.

Лидерът на АБВ се включи и в молебена за здравето и благоденствието на гражданите на Община Сопот. Богослужението за празника оглави негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

„Човек не може да обича Родината си, ако не обича родното си място. За това силата на местния патриотизъм в Община Сопот има особено значение. Атмосферата на Сопот е особена. Помня преди пет, шест, седем години финансовата трагедия, финансовият колапс на Община Сопот, неспособността да се издържа инфраструктурата, да се издържат образованието и здравеопаването. Знам какво стана през последните четири години. Сопот възкръсна, Сопот възроди своите традиции, Сопот върна тази атмосфера и дух, с който ние всички българи се гордеем. Вазов не е големият гражданин на Сопот, а Вазов е българинът с главно Б.“, каза Петков.

Румен Петков уважи представянето на книгата „Преселението“, чийто автор е големият български ерудит проф. Боян Биолчев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 209 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.