Десислава Иванчева влиза в борбата за кмет на София

16:28, 06 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 4269 Topnovini
1

„Непослушни българи, отново дойде време аз и Биляна Петрова да ви помолим спешно за вашата подкрепа, която е безрезервна във всичко, през което преминахме. Имаме само няколко дни да съберем 2500 подписа, за да се регистрираме в ЦИК“, се казва в съобщението във Facebook страницата на Десислава Иванчева. Крайният срок за вписването на партиите и коалициите в комисията е 11 септември.

Подписите ще се събират от името на Християндемократическата партия, която подкрепя Иванчева и Петрова, става ясно от анонса. За целта съдът ще пусне осъдената на първа инстанция на 20 г. лишаване от свобода за получаване на подкуп в особено големи размери бивша кметица на район "Младост", за по няколко часа на ден, съобщава DarikNews.bg. 

Така Иванчева влиза в пряка конкуренция с Мая Манолова, която се превърна в защитничка на нейните права и се възмущаваше от условията в килията й.

Заедно с нея в местните избори ще участва и заместничката й с присъда - Биляна Петрова, която също има разрешение да излиза на свобода за събиране на подписи. И двете се намират под домашен арест. Биляна Петрова пък ще се кандидатира за районен кмет на "Младост".

"В събирането на подписи се включват и нашите Непослушни приятели от Пловдив и Варна", пише във facebook Иванчева. Тя анонсира, че Непослушните ще се борят за кметското място и в други градове.

В края на май Иванчева се яви като независим кандидат в изборите за Европейски парламент и получи 30 000 гласа, с което спечели 1.55% от вота. С това тя изпревари парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

В края на юли Иванчева и Петрова обявиха, че ще създадат партия с името „Непослушните“. В момента двете се намират под домашен арест, след като бяха осъдени на първа инстанция на 20 години затвор по обвинение за поискан подкуп.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 25 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.