Десислава Иванчева влиза в борбата за кмет на София

16:28, 06 сеп 19 25 5222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Непослушни българи, отново дойде време аз и Биляна Петрова да ви помолим спешно за вашата подкрепа, която е безрезервна във всичко, през което преминахме. Имаме само няколко дни да съберем 2500 подписа, за да се регистрираме в ЦИК“, се казва в съобщението във Facebook страницата на Десислава Иванчева. Крайният срок за вписването на партиите и коалициите в комисията е 11 септември.

Подписите ще се събират от името на Християндемократическата партия, която подкрепя Иванчева и Петрова, става ясно от анонса. За целта съдът ще пусне осъдената на първа инстанция на 20 г. лишаване от свобода за получаване на подкуп в особено големи размери бивша кметица на район "Младост", за по няколко часа на ден, съобщава DarikNews.bg. 

Така Иванчева влиза в пряка конкуренция с Мая Манолова, която се превърна в защитничка на нейните права и се възмущаваше от условията в килията й.

Заедно с нея в местните избори ще участва и заместничката й с присъда - Биляна Петрова, която също има разрешение да излиза на свобода за събиране на подписи. И двете се намират под домашен арест. Биляна Петрова пък ще се кандидатира за районен кмет на "Младост".

"В събирането на подписи се включват и нашите Непослушни приятели от Пловдив и Варна", пише във facebook Иванчева. Тя анонсира, че Непослушните ще се борят за кметското място и в други градове.

В края на май Иванчева се яви като независим кандидат в изборите за Европейски парламент и получи 30 000 гласа, с което спечели 1.55% от вота. С това тя изпревари парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

В края на юли Иванчева и Петрова обявиха, че ще създадат партия с името „Непослушните“. В момента двете се намират под домашен арест, след като бяха осъдени на първа инстанция на 20 години затвор по обвинение за поискан подкуп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама