Лондонски съд отхвърли оспорването на решението за преустановяване на работата на парламента

16:37, 06 сеп 19 / Свят 25 3259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лондонският съд отхвърли оспорване на решението на премиера Борис Джонсън да преустанови работата на парламента преди Brexit, но посочи, че делото може да се прехвърли във Върховния съд за последно обжалване, предаде БТА.

В края на август Джонсън обяви, че ще спре работата на парламента от средата на септември до средата на октомври, точно преди насрочената дата за излизане на Великобритания от ЕС на 31 октомври. Той аргументира решението си с желанието на правителството да представи новата си законодателна програма.

Борис Джонсън: По-скоро мъртъв в канавката, отколкото да отложа Brexit

Това накара активистката Джина Милър, която преди две години спечели друго дело срещу правителството за Brexit, да сезира съда. Впоследствие към нейния иск се присъединиха бившият премиер консерватор Джон Мейджър и опозиционни политически партии.

Без "Брекзит без сделка" и без предсрочни избори във Великобритания

След обявяването на съдебното решение Милър заяви, че парламентът не трябва да почива в такъв решаващ момент за британската демокрация. "Върховният съд насрочи 17 септември за гледане на обжалването. Моят юридически екип и аз няма да спрем борбата за демокрация", каза Милър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама