Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха заведение в Пловдив

17:49, 06 сеп 19 25 3677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха заведение в Пловдив. Това съобщи на брифинг старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР – Пловдив, цитиран от "Фокус".

Осем от тях са задържани, като шест от лицата – на територията на 6 РУ в Пловдив, 2-ма – на територията на ОДМВР-Варна. Едно лице е извън пределите на страната и е обявено за общодържавно издирване.

Все още няма задържани, след като футболни хулигани вилняха в пловдивско заведение

„Неговата самоличност също е установена. Скоро ще бъде задържано и 10-тото лице“, каза Рогачев. Повдигнати са обвинения на двама от футболните хулигани по чл. 325 от НК, за хулигански прояви, те са задържани с прокурорска мярка за 72 часа.

Единият от двамата е на 35 години, от Пловдив и е криминално проявен, отново за хулигански прояви. Лицата са установени чрез иззетите записи от камерите, веднага след подаване на сигнала. 9 от лицата са били маскирани. Прецизират се обвиненията и на останалите задържани.

Клиент напръска със спрей охраната на заведение в Пловдив

„Засега няма данни те да са били провокирани, за да извършат това деяние“, каза Рогачев. Установено е още, че няма пострадали, а щетите на заведението са за около 300 лева.
„За това обвинение законът предвижда глоби“, каза старши комисар Йордан Рогачев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама