Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха заведение в Пловдив

17:49, 06 сеп 19 / Крими 25 2659 Topnovini
1

Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха заведение в Пловдив. Това съобщи на брифинг старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР – Пловдив, цитиран от "Фокус".

Осем от тях са задържани, като шест от лицата – на територията на 6 РУ в Пловдив, 2-ма – на територията на ОДМВР-Варна. Едно лице е извън пределите на страната и е обявено за общодържавно издирване.

Все още няма задържани, след като футболни хулигани вилняха в пловдивско заведение

„Неговата самоличност също е установена. Скоро ще бъде задържано и 10-тото лице“, каза Рогачев. Повдигнати са обвинения на двама от футболните хулигани по чл. 325 от НК, за хулигански прояви, те са задържани с прокурорска мярка за 72 часа.

Единият от двамата е на 35 години, от Пловдив и е криминално проявен, отново за хулигански прояви. Лицата са установени чрез иззетите записи от камерите, веднага след подаване на сигнала. 9 от лицата са били маскирани. Прецизират се обвиненията и на останалите задържани.

Клиент напръска със спрей охраната на заведение в Пловдив

„Засега няма данни те да са били провокирани, за да извършат това деяние“, каза Рогачев. Установено е още, че няма пострадали, а щетите на заведението са за около 300 лева.
„За това обвинение законът предвижда глоби“, каза старши комисар Йордан Рогачев.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани