Спират движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътища

07:00, 08 сеп 19 25 2280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 14 до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщиха от АПИ.

Във връзка с очаквания интензивен трафик от пътната агенция апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Камиони над 12 тона няма да се движат по: автомагистралите; пътя с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София; от Благоевград до ГКПП „Кулата“; пътя в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен; пътя Русе - Велико Търново; пътя ГКПП „Калотина“ - София; пътя Варна - Бургас; по Околовръстен път на град София; пътя Бургас - Царево.

От 10.00 часа в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 тона в посока София и една за Кулата.

Превозните средства над 12 тона, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“. Те ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“.  За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възставителните работи на съоръженията при 19-ти км /виадукт „Потоп“/, 36-ти, 37-ти, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79).

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама