Една от най-консервативните държави в света „сваля бурката си“

14:50, 07 сеп 19 / Любопитно 25 2033 Topnovini
1

Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде достъпна за туристите, които искат да посетят една от най-консервативните държави в света. Саудитска Арабия ще започне да издава туристически визи този месец и се надява да привлече голям брой туристи, съобщи БГНЕС. 

До момента се разрешаваше само на поклонници да посещават Мека, Медина и Джеб. Визи се издаваха също на пътуващите заради бизнес и на хората, които имат роднини в Саудитска Арабия.

Сега принцът на Саудитска Арабия обаче не се цели само в туристите.

Саудитците харчат повече от 26 милиарда долара годишно извън кралството за развлечения, стоки и услуги, луксозни продукти, ваканции и партита, защото нито едно от тези неща не може да се намери в страната им. Принцът иска промяна, тъй като повече от две трети от 32-милионното население е на възраст под 35 години, което означава голям и бързо развиващ се пазар.

Правителството на Кралството е започнало работа по три мегапроекта с комплекси за местни и чуждестранни туристи, като един от тях е на Червено море. Брегова ивица с дължина 100 километра ще бъде превърната в луксозен туристически район, като на нея ще бъдат построени скъпи хотели, увеселителни съоръжения и дори собствено летище.

Районът ще бъде „полу-автономна зона“, в която за чужденците няма да важат строгите закони на кралството. В комплексите няма да има разделение по полов признак, ще се разрешава и употребата на алкохол.

Работата по проекта ще започне тази есен и ще приключи през 2022 година, като се очаква да разкрие 35 000 работни места и да генерира приходи в размер на 4 милиарда долара годишно. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани