Близо 600 мигранти са пристигнали на гръцките острови през последните два дни

17:15, 07 сеп 19 / Свят 25 2241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 600 бежанци и мигранти са пристигнели в петък и събота на гръцките острови в Егейско море, предаде ТАСС, като се позова на агенция АНА-МПА.

По данни на гръцката полиция 424 бежанци и мигранти са пристигнали на гръцките острови от полунощ до 12 часа на обяд днес. От тях 178 души са отишли на остров Лесбос, 114 на Хиос и 132 на Самос. Продължават да пристигат нови мигранти, предаде БТА. 

В петък на островите в северната част на Егейско море са пристигнали 175 мигранти и бежанци, идващи от близкия турски бряг. Общо за двата дни броят на новопристигналите достига 599 души.

Миналата седмица гръцките власти препратиха на континента около 1400 души от препълнения лагер Мория на остров Лесбос. Това позволи малко разтоварване на лагера, в който сега живеят почти четири пъти повече хора, отколкото той би трябвало да приюти.

През последните дни броят на мигрантите в Мория надхвърли 10 хиляди, от които 4,5 хиляди сега живеят в къщичките на лагера, предназначени за 3 хиляди души, а останалите са се подслонили в изоставени постройки около лагера или в палатки, които сами са поставили или са им били предоставени от неправителствени организации.

Пристигането на нови мигранти отново изостря мигрантския проблем, тъй като временните лагери на гръцките острови са запълнени до краен предел.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама