Протестиращи в Хонконг искат помощ от Тръмп

13:23, 08 сеп 19 / Свят 25 2410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращи в Хонконг призоваваха американския президент Доналд Тръмп за подкрепа в днешната си акция край генералното консулство на САЩ в града, предаде Би Би Си, цитиран от БНР.

Демонстрантите развяват американски знамена и банери с надписи като „Президент Тръмп, моля спасете Хонконг“ и „Направете Хонконг велик отново“.

Протестите в Хонконг станаха тема на дискусии и в Германия - този път заради новородени панди

Протестите продължават 14 последователни седмици въпреки отстъпките на местните власти, които се опитаха да прокарат спорен закон за екстрадиция в континентален Китай, който има различна правосъдна система. Пекин непрестанно предупреждава други страни да не се месят в бившата британска колония.

Отменят законопроекта за екстрадиция в Хонконг през октомври без гласуване

Въпреки че властите в Хонконг се отказаха окончателно по-рано тази седмица от спорния закон, исканията на демонстрантите прераснаха в по-голям пакет от реформи. Четири основни техни искания не са изпълнени: премахване на определението „бунт“ от протестите; амнистия за всички задържани демонстранти, независимо разследване на предполагаема полицейска бруталност и универсално право на вот в изборите за местни власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама