Дачич: Ще подам оставка, ако Косово влезе в Интерпол

13:46, 08 сеп 19 / Свят 25 2677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На сесията на Интерпол през октомври Косово вероятно няма да бъде прието в тази международна организация“, заяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич и добави, че ако това стане, той ще подаде оставка.

Припомняйки, че 15 държави вече са оттеглили признаването на независимостта на Косово, Дачич заяви, че скоро ще има нови оттегляния, а от 116-те страни, които са признали Косово, ще останат по-малко от 96, съобщава БГНЕС.

Рамуш Харадинай отново е кандидат за премиер на Косово

Това не е мое индивидуално, лично действие. Съгласих се с президента Александър Вучич. И правителството на Сърбия стои зад него. Това е много важно за позиционирането на страната ни, тъй като те не биха настоявали толкова за спиране на оттеглянето на признаването, ако то няма ефект“, каза Дачич.

Сръбско списание публикува "мизерните изявления на Дачич за съседите"

Косово обяви независимост през февруари 2008 г. Тя е призната от повечето страни членки на ЕС и САЩ. Косовската независимост стана възможна след войната от пролетта на 1999 г., когато коалицията водена от САЩ спря етническото прочистване на косовските албанци от сръбския режим на диктатора Слободан Милошевич. Сръбската армия беше принудена да напусна областта, която беше поставена под международен контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама