Цветан Цветанов: 9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история

08:07, 09 сеп 19 / Политика 25 3269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история. Това написа Цветан Цветанов на официалната си страница във Facebook в емоционален пост.

"Преди 75 години щиковете и дулата на Червената армия не донесоха демокрация и свобода на България, а наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим в продължение на 45 години.

Вече 30 години България се опитва да се раздели със сянката на това мрачно минало, да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма, да осъзнае истината, която е необходима на бъдещите поколения.", продължава Цветанов.

"Днес ние сме достоен член на ЕС и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите поколения да не продължава да живее с легенди за освободители и измислени герои, а трезво да преосмисли историята си.

Ясно трябва да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и гордост, а за почит към жертвите на един тоталитарен режим, обявен за престъпен със закон и от българския парламент. Тази дата продължава да разделя и противопоставя нацията и вина за това носят и българските елити през годините на прехода. Истината обаче няма алтернатива, ако искаме да имаме достойно бъдеще като народ и държава!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама