Калоян Паргов: Мая Манолова има най-големи шансове за подкрепа на този етап

09:03, 09 сеп 19 / Политика 25 2534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мая Манолова е получила подкрепа още по време на номинационния етап, така че засега тя има най-големи шансове за подкрепа. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ председателят на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов.

"Кандидатурата на Мая Манолова за местните избори е сред номинираните, а формата за издигане и представяне пред обществото е решението, което се очаква да бъде направено на Националния съвет. На 11 септември градската конференция ще избере кого да издигне и кого да подкрепи."

Относно подкрепата от различни формации в политическото пространство за кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет, Паргов заяви, че това не се случва за първи път. Той даде пример с 1995 г., когато Венци Йосифов е достигнал до балотаж и 2005 г, когато това се е случило със Стоян Александрвов.

"Има всички шансове да се повтори един подобен развой с ясната мисъл, че БСП сама не може да спечели избори в София, но с консолидираща фигура, една такава промяна е възможна", допълни Паргов.

Паргов припомни, че на европейските избори гражданите отредили на БСП второ място, докато в столичните райони "Люлин", "Изгрев" и "Красна поляна" гражданите определили социалистите като първа политическа партия.

"Амбициите на БСП са нараснали доста, тъй като европейските избори и резултатите от тях дават надежди и големи шансове. Всяка победа и всеки успех трябва да се изработи.

Всеки да си гледа собствената партия. Очевидно ресурсите на ГЕРБ се изчерпват и затова коалицията със СДС става все по-належаща, и то за втори път", атакува Паргов управляващите.

"Очевидно е, че гражданите искат нещо различно, искат една промяна, която да даде друга перспектива, категоричен е Паргов. С нови лица и експертиза в листата за Столична община, ние ще опитаме да дадем тази перспектива", допълни социалистът.

"Надявам се в предстоящата кампания да чуем дебат за бъдещето на София", заяви в заключение Калоян Паргов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама