Всички училища вече са с интернет, идват електронните уроци

14:32, 09 сеп 19 25 2400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички училища вече имат Wi-Fi мрежи, в следващите 2 г. предстои да бъде създадена електронна платформа със споделени (безплатни) електронни уроци. Това съобщиха от образователното министерство. Ще се плаща на учителите да създават електронни уроци.

Ще се инвестира в електронно оборудване на класните стаи. Приоритет ще са кабинетите по математика и природни науки.

Министерството на образованието ще финансира всички училища, които искат да ползват електронни дневници. За специализирания софтуер МОН е заложило близо 2 млн. лв. по националната програма “Информационни и комуникационни технологии”. До 3 септември училищата трябваше да изберат доставчик на услугата.

Електронните дневници трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време за оценки, отсъствия и др. Според директори, които вече ползват електронен дневник, това е невероятно удобство както за учителите, така и за родителите.

До няколко месеца ще е готово очакваното мобилно приложение на платформата с видеоуроци “Уча.се”, съобщи създателят й Дарин Маджаров. Сайтът създава нови видеоуроци по всички предмети от всички класове, адаптирани по новите учебни програми. Качват също съдържание и за детските градини. Продължават и с обучението на учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама