Каварна е домакин на живописен пленер

21:40, 09 сеп 19 25 4793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 22-ра поредна година Каварна е домакин на живописен пленер, съобщиха от Община Каварна. Негов организатор е Художествената галерия „Христо Градечлиев”, финансирането е от Община Каварна, а ръководител на пленера е художничката Долорес Дилова.

Творци от цяла България се събраха в Каварна, за да претворят в платната си красотата на това кътче от родното Черноморие. Те ще пресъздават в картините си емблематични или по-малко познати места от Каварненския край.

Авторите споделиха, че морето ги зарежда, а пейзажите от района на Каварна присъстват в творбите, които те създават и през останалата част от годината. По традиция, всеки участник в пленера дарява за фонда на художествената галерия „Христо Градечлиев” своите живописни платна, все още неизсъхнали и дъхащи на терпентин.

Благодарение на тази инициатива галерията в Каварна притежава една от най-богатите колекции със съвременна живопис. Тя се попълва всяка година с нови творби на съвременни автори - едни от най-известни наши художници, като към основното ядро на групата всяка година се добавят нови приятели на Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама