ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава принципите за провеждане на кампания

17:52, 09 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2199 Topnovini
1

ГЕРБ-София категорично се противопоставя на изказването на Мая Манолова, в което тя настоява действащият кмет на София Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск до започването на предизборната кампания. Това се казва в позиция на ГЕРБ-София, изпратена до медиите.

Манолова: Фандъкова обрича София да продължава да бъде мръсна и непочистена

От ГЕРБ-София бихме искали да напомним на г-жа Мая Манолова следното:

1. Г-жа Йорданка Фандъкова е законно избран и действащ кмет на София. Към момента тя продължава да изпълнява задълженията си като кмет на столицата.

2. Предизборната кампания съгласно законодателството започва един месец преди датата на местните избори. След като бъде официално регистрирана като кандидат за кмет на София г-жа Фандъкова ще излезе в отпуск за периода на предизборната кампания. Трябва ли работата на Столична община да бъде преустановена и да се създават затруднения пред гражданите, за да води безпроблемно един от кандидатите за кмет на София своята кампания?

Акцент на деня: Манолова и Фандъкова в спор за боклука

ГЕРБ-София категорично не приема опитите за провокации от страна на кандидат, който би следвало добре да познава законодателството и принципите за провеждане на предизборна кампания.

Напомняме на г-жа Мая Манолова, че тя е взела лично решение да подаде оставка като омбудсман, за да започне кампанията си по-рано и в разрез със законодателството, се казва още в позицията на ГЕРБ. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани