Ремонт затваря тунел „Кричим” през нощта

19:30, 09 сеп 19 25 3404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонт затваря тунел „Кричим”. От 9 до 13 септември, от 22:00 до 6:00 часа сутринта, движението ще бъде спряно. Обходният маршрут е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 11 септември, между 13:00 и 15:00 часа, ще се ограничи и преминаването по третокласния път Кричим-Михалково за извършването на взривни работи, свързани с разширяване на пътното платно. Обходният маршрут отново е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян.

Строителните дейности са част от рехабилитацията на пътя Михалково-Кричим. Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. "Въча". 

Проектът е на стойност близо 23 млн. лв. По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунелът "Кричим", който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран.

Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и други. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, припомнят от АПИ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама