Юрий Борисов: Това обвинение е много тежко

08:40, 10 сеп 19 25 2658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Толкова са нелепи обвиненията в шпионаж, че аз нямам никаква нужда от адвокатска защита. Мога да се защитавам сам", каза бившият главен редактор на вестник „Дума” Юрий Борисов пред Нова телевизия. В понеделник той беше отведен за разпит по съмнения за шпионаж. По-късно вечерта беше освободен без обвинение, а от държавното следствие съобщиха, че е бил разпитван като свидетел.

Това обвинение е много тежко. Три разпита, общо 4 часа, никой не ми предложи да коментирам факти”, добави той.

Арестуваха бившия главен редактор на "Дума" във връзка разследване за шпионаж

„Мисля, че имаше желание за сплашване. Ген. Леонид Решетников си е един пенсионер. Бивш директор на Института за стратегически изследвания на Русия към президента. Познаваме се във връзка с дейността на движение „Русофили”, във връзка с православни активности. Не мога да разбера, че това познанство е нещо криминално”, каза още Борисов.

Бившият главен редактор на вестникк „Дума” обясни, че е разпитван за конкретно проучване, направено между  2011-2014 г.

„Социологическите изследвания не са евтини. Има едно социологическо изследване, което, когато аз бях главен редактор, беше поръчано и платено от фирмата, която издава вестника. Движение „Русофили” има различни дейности. От едни хора се взимат дарения за паметници, от други – за изучаване на руски езици, трети – за фестивали”, заяви Борисов по повод на финансирането на движението.

По повод на познанството му с Константин Малофеев, Юрий Борисов заяви, че няма информация той да се е интересувал от дейността на движение „Русофили”. „Не съм поддържал никакви контакти с него, но дори и да бях, не знам какво общо има това”, добави той.

„Това, което чувствам е, че това едно сплашване на хора, които ясно изразяват своето неодобрение за външната политика за България, която според мен е папагалска, вредна за България, късогледа и не може да доведе до нищо добро”, каза още Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама