Румен Петков: Да арестуват цялото правителство и половината парламент

09:06, 10 сеп 19 / Политика 25 2318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ако руският шпиопнлък в България има за авангард бай Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, Юрий Борисов и Живко Георгиев, значи руснаците са много зле.'' Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Това е повече от нелепо. Първо вчера са отведени по този начин без белезници може би голямата част 10-15 души. Да те отведат с белезници, да ти изтъръшат къщата и късно вечерта да ти кажат : „Абе ти си свидетел“, мисля, че нещата излизат извън възможността да бъдат коментирани с нормални аргументи и логика. Познавам част от тези хора. Ако руският шпиопнлък в България има за авангард бай Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, Юрий Борисов, Живко Георгиев, значи руснаците са много зле. Ама много. Второ, пак казвам тези хора, които изредих познавам. Проф. Ваня Добрева е един много чист човек. Ние може да сме имали с нея политически различия, но тя да бъда привиквана по този начин сутринта в 7.00 ч. „Ела, че ни трябваш“, Живко Георгиев – някой съмнява ли се в почтеността и лоялността на държавата – мисля, че не“, допълни още Петков.

Румен Петков подчерта, че АБВ е партия, която има нормално отношение към Русия.
Във връзка с фигурата на Решетников, Петков посочи, че това е несериозно. "Първо Решетников е пенсионер. Той няма нито възможностите, нито ресурсите, нито инструментариума да събира информация. Аз въобще не виждам каква е ролята на г-н Решетников тук. Той е една митична фигура, която каквото стане или не стане - абе Решетников е. Тези хора, които са привиквани като свидетели с уклон към обвинение, те нямат достъпа до информация. Работа в полза на чужда държава. Аз апелирам утре по същия начин в ''Бояна'' и ли в Банкя, където е премиерът Борисов да го арестуват. Той преди няколко години направи пълни самопризнания и каза, че като дошла г-жа Клинтън и го натиснала да спре два проекта и той ги спрял. Да арестуват цялото правителство и половината парламент. Какво означава да преведем 1, 2 млрд. за едни невидими самолети, невидими в смисъл, че още го няма заводът, който ще го произвежда. Това не е ли работа в полза на чужда държава. Да сме наясно“, допълни още лидерът на АБВ.

На въпрос с какви данни трябва да разполагат разследващите, за да има обвинение в такова престъпление за национално предателство, Румен Петков отговори: „Ако те имат в ръцете си доказателства за финансови потоци, за предоставяна информация. Хората, които аз изреждам няма откъде да имат информация, за да я предоставят. Ако те имат данни за движение на финансови ресурси, за ангажименти на тези хора да предоставят определен обем информация, да влияят върху българското обществено мнение против интересите на България, да извадят и да ги кажат. Проблемът е, че ние в избори влезем ли или вадим карта на черепите, или събаряме мавзолей, или ритаме паметници. Само не гледаме нашата политика и нашия интерес. Аз затова казах като за Цецко, така и за Цецка. Щом тук ще говорим за чуждо влияние, айде утре премиера при белезниците. При премиера поне имаме самопризнание“, допълни още той.

Според него ако тези арести са новият прочит на 9 септември, не е ясно какво ни очаква. Петков обвърза 9 септември и с декларацията на Външно министерство за изложбата в Руския културно-информационен център. „Намесата на въшно е нелепа. Когато си неграмотен, не знаеш, че Централна и Източна Европа се пише с главна буква, когато си арогантен не е добре. Но когато си вандал в прочита на историята – неграмотен и арогантен – ти си готов министър на външните работи на Бойко Борисов. Нямам предвид никой конкретно, но да направиш цялата тази организация 15 души сутринта в 6.30 да им пратиш тройки да им връчат призовки, при положение, че има канален ред да бъдат връчени тези неща, е да го кажем оригинален прочит на деветосептемврийското утро тази година“, изтъкна още Петков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама