КРИБ иска нов закон срещу киберрекета

09:50, 10 сеп 19 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Киберрекетът е една от големите заплахи пред бизнеса и е необходимо законодателство, което да ни предпазва. То трябва да бъде по-стриктно и сериозно, така че хакерите да имат спирачка пред дейността си”. Това каза заместник-председателят на КРИБ и главен изпълнителен директор на „Сименс България” Боряна Манолова в ефира на „Здравей, България”.

„Ние смятаме, че трябва да се обединят усилията в България, но не само на бизнеса, а и на изпълнителната, и законодателната власт. Киберрекетът е една от големите заплахи за бизнеса не само в България, но и в световен мащаб. Никой не е застрахован. Затова бизнесът инвестира много в киберсигурност”, добави тя.  

„Бизнесклиматът в страната е много подходящ за инвестиции”, посочи Манолова.

Тя коментира и очакваното решение на „Фолксваген” къде да позиционира завода си на Балканите. Компанията избира между Турция и България. „У нас има предпоставки и условия за инвестиция, като завода на „Фолксваген”. И сега имаме много компании, които произвеждат автомобилни части. Те са изключително успешни и смятам, че сме подготвени за това”, каза Манолова.

Турция е все по-уверена, че Volkswagen ще избере нея за новия си завод

Негативни фактори в бизнес климата са началото на рецесията в Европа и в Германия, както и възможността за Brexit без сделка, посочи още заместник-председателят на КРИБ. „Затова компаниите инвестират в различни буфери, но мисля, че трябва да се инвестира най-вече в обучението и качеството на персонала, за да бъдем конкурентоспособни”, каза още Манолова. И допълни, че бизнесът вече влага средства в училища и университети. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама