Арестуваха мъжа, който блъсна хеликоптер

10:57, 10 сеп 19 25 2984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

61-годишен мъж от Пловдив е задържан за нанесени щети по хеликоптер в с.Павелско. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян.

На 8 септември 2019 година около 16:25ч. в РУ-Чепеларе чрез тел.112 е получен сигнал от 40-годишен мъж от Горна Оряховица - авиомеханик в частна фирма, затова че е установил щети по базирания на площадка в бившето телеугоително стопанство в Павелско хеликоптер "Enstrom 480 B", вследствие на удар от неизвестно МПС.

В резултат на удара е повредена селскостопанска система за обработване на гори "Isolair 3900-480 Innovator II". Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия се установява, че 61-годишният Л.К. – пастир на кози в обор, намиращ се в близост до мястото, където е позициониран хеликоптера, заедно с мъж, работещ на съседен гатер, употребили алкохол.

При опит да потеглят с лек автомобил „Пежо 106“, управлявано от Л.К., автомобилът, движейки се напред, удря и поврежда системата за обработване на гори, закрепена на хеликоптера. След инцидента, двамата мъже напускат местопроизшествието и се укриват до момента, в който не са установени и единия от тях – задържан. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама