СЕМ иска регулация на медиите в интернет

11:21, 10 сеп 19 25 2970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветът за електронни медии (СЕМ) очаква парламентът да инициира обществена дискусия за законови промени с участието на всички заинтересовани медии, като един от акцентите да бъде припознаването на интернет сайтовете като електронни медии и те да подлежат на регулация. Това стана ясно от коментара на члена на СЕМ Бетина Жотева по повод скандала с публикуваните снимки на близка на един от кандидатите за кмет на София.

БАПРА и БДВО: Прекрачени са границите на нормалната предизборна агитация

„Никога не сме се съмнявали в СЕМ, че са необходими интернет-регулации. От самото ни встъпване, отпреди три години, говорим за разширяване на правомощията на регулатора върху аудиовизуалното съдържание в интернет. Има нова директива, която беше приета миналата година, именно за да се вкара новия момент за наблюдение на медиите в интернет“, заяви Жотева, цитирана от DarikNews.bg.

АЕЖ обявява инициатива #БезПорноЖурналистика

БНР, БНТ и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори вече излязоха с обща позиция за спазване на етиката в журналистическата професия като белег за зрелостта на демокрацията в държавата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама