Гърция създава два нови „транзитни“ мигрантски лагера

13:10, 10 сеп 19 / Свят 25 2126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на континенталната част, където да се настаняват мигранти и бежанци, прехвърлени от пренаселените съоръжения на островите, като новите звена ще бъдат временни, служещи само като „транзитни“ центрове.

Близо 600 мигранти са пристигнали на гръцките острови през последните два дни

Първият от двата лагера ще бъде разположен в излязла от употреба военна база в Каравомилос в района на Фтиотида, а вторият ще бъде допълнение към вече съществуващо съоръжение за преразпределение в Коринт, съобщава БГНЕС. 

Министерството на защита на гражданите се надява до края на месеца да бъдат изградени и работещи съоръжения, в които да се настанят малко над 900 мигранти и бежанци от източното Егейско море.

МВР отчита ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти

Съобщава се, че лагерите ще се състоят от големи палатки, в които могат да се настанят до 50 души наведнъж, предимно семейства, които са били в съоръжения на островите от година или повече.

В отговор на местните опасения дали съществуващата инфраструктура ще бъде адекватна за задоволяване на техните нужди, министерството каза, че това ще бъдат „транзитни“ лагери за семейства, предвидени за преместване в по-добри съоръжения.

Източници на министерството казаха, че не се очаква хората, превозвани до тези лагери, да останат там повече от месец.

Германия: Готови сме да помогнем на Гърция за бежанците

Съобщава се, че към тръбопровода в различни части на континента се разполагат и допълнителни съоръжения, насочени към приемане на около 4 000 мигранти и бежанци от островите, където през последните седмици се наблюдава значително увеличение на новопристигащи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама