Кремъл: Руският „шпионин“ на ЦРУ никога не е имал контакт с президента

13:00, 10 сеп 19 / Свят 25 1450 Topnovini
1

Бившият руски служител Олег Смоленков, който в американските медии беше наречен шпионин на ЦРУ, е работил за президентската администрация. Това заяви на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той отбеляза, че Смоленков е бил уволнен преди много години и никога не е имал контакт с руския президент.

ЦРУ е извело от Русия свой агент

"Смоленков беше уволнен преди няколко години съгласно вътрешна директива. Той не е заемал високопоставени длъжности или така наречени президентски – като назначаване постове", каза той.

Преди това CNN съобщи, че Централната разузнавателна агенция на САЩ (ЦРУ) е изтеглила един от агентите си, който според статията е шпионирал Кремъл през 2017 г. заради предполагаеми страхове за неговата безопасност.

„Всичките тези дискусии на американските медии за това кой спешно е изтеглил кого, от кого са го спасили и така нататък - това, знаете ли, е жанр, наречен Pulp Fiction – Криминално четиво“, каза Песков в отговор на съответния въпрос.

Според NBC "информаторът" живее близо до Вашингтон под своето име и е защитен от правителството на САЩ. Каналът съобщава, че не разкрива името на "информатора" от съображения за сигурност. 

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани