Малкълм Бар: Очакваме оставката на Борис Джонсън заради „театъра“ Brexit

13:45, 10 сеп 19 / Свят 25 2697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според ръководителя на икономиката на Обединеното кралство Малкълм Бар, британският премиер Борис Джонсън вероятно ще напусне поста си заради „театъра“ Brexit, пише "Спутник", цитиран от. БГНЕС

Миналата седмица британският парламент прие законопроект, който на практика не позволява на правителството да изведе Великобритания от Европейския съюз на 31-ви октомври, без първо да постигне споразумение с Брюксел.

Британските депутати отхвърлиха искането на премиера за предсрочни избори

"Единствените варианти, които считаме за в крайна сметка жизнеспособни, са премиерът да представи сделка на Камарата на общините и да осигури одобрение за нея, да подаде оставка и да остави някой друг да направи искането за отлагане като премиер или да се върне далеч от заявената от него позиция. В този момент нашето мнение е, че оставката е най-вероятния от тези три варианта“, каза Бар в изявление.

Депутатите от опозицията и 21-те бунтовници от торите, които се съюзиха с тях, одобриха законопроекта, заявявайки, че Джонсън трябва да поиска още забавяне на Brexit, за да предотврати бездействието. Ръководителят на правителството каза, че няма да иска удължаване по член 50.

Премиерът, който многократно се закле да излезе от ЕС със или без сделка, призова депутатите да гласуват за предсрочни избори, но опозицията заяви, че това ще стане само ако бъде отменен вариантът без сделка, което Джонсън отказа да направи. Междувременно Джонсън нареди суспендиране на парламента до 14-ти октомври, когато депутатите ще се съберат отново, за да чуят реч на кралицата за Brexit

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама