Румен Радев: Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи

14:33, 10 сеп 19 / Политика 25 3862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение. Затова очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че българските институции са употребени в режисиране на вътрешно-политически сценарии", заяви президентът Румен Радев, който присъства на откриването на четвърта пещ в Стъкларския завод в Пловдив.

Руското посолство в София проверява информацията за задържането на българин за шпионаж

Държавният глава очаквал категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник, който обслужва интересите на управляващите.

Попитан съзира ли удар срещу него, че на разпити бил привикан и Живко Георгиев от Стратегическия съвет към президентството, Радев отвърна, че "здравият разум напуска българското политическо пространство и особено управляващите".

"Тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може да я коментира. Аз съм избран от 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора", допълни Радев, цитиран от "24 часа". Според него безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститор, се изразява в паническо
търсене на враг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама