Колекционирането на предмети остава едно от любимите детски занимания

19:40, 10 сеп 19 / Любопитно 25 2824 Topnovini
1

Проучване във Великобритания е установило, че компютрите и мобилните игри масово са заместили традиционните детски занимания и хобита с изключение на едно – колекционирането на предмети, съобщава bTV цитирайки “Independent”.

Според анкетата, проведена сред 1000 деца на възраст от 7 до 12 години, гледането на телевизия и клипове в YouTube са по-популярни отколкото четенето на книги или играта с играчки.

Глобиха YouTube със 170 млн. долара – събирали лични данни на деца

Занимания като да си построиш сам замък от възглавници или да караш ролери въобще не влизат в списъка с топ 10 занимания на съвременните деца. Въпреки това проучването е установило, че има едно хоби, което продължава да вълнува и съвременните деца и то е колекционирането. Повече от половината съвременни деца събират различни предмети за удоволствие. Най-популярни са плюшените играчки, които се събират от 43% от децата, следвани от карти – 42% и стикери – 38%.

Има ли връзка между захарта и лошото поведение?

Половината от децата били подтиквани от желанието да видят колко голяма колекция могат да направят, а 59% събирали, за да могат да разменят предмети с приятели. 43% от децата споделили, че се чувстват горди с най-големите си колекции, а 38% от тях нямали търпение да ги покажат на приятелите си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани