Дете падна от втория етаж, докато родителите му спели

21:30, 10 сеп 19 / Общество 25 944 Topnovini
1

Дете на година и три месеца е с тежка черепно-мозъчна травма след като е паднало от втория етаж на кооперация в Пловдив. По време на инцидента родителите са спели след употреба на алкохол.

Състоянието на момиченцето се подобрява и на този етап не се налага операция, съобщи БНТ. Районната прокуратура в града вече образува досъдебно производство за липса на родителски контрол.

Разследващите полицаи, които са дошли на мястото веднага след подаването на сигнал на телефон 112, са установили, че детето е паднало от прозореца на втория етаж. Детето било забелязано, паднало на земята, от съседи, които веднага подали сигнала и се опитали да повикат бащата и майката, за да им съобщят, че детето е пострадало.

Родителите са тествани за алкохол, като по непотвърдена информация пробата на бащата е отчела почти два промила, а на майката 1,2. Хора в квартала казаха, че семейството не е създавало проблеми, но са ги виждали често да купуват алкохол.

Заради липсата на надзор върху детето, родителите подлежат на наказателна отговорност.

По случая вече работи Агенцията за закрила на детето. Социалните работници са разговаряли с родителите. Установено е, че детето е отглеждано при добри условия, а самите родители са искали психологическа помощ, за да се справят с този инцидент.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани