Бойко Борисов: Нямаме нищо против хората, които обичат Русия

10:43, 11 сеп 19 / Политика 25 3487 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Борисов коментира разследването на прокуратурата срещу Николай Малинов.

Когато има нещо, с което не сме съгласни – нашето външно министерство реагира. Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военнопромишлен комплекс, нашите служби работят в партньорство с партньорски други служби. Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес се движи на база следствието, което тече“, заяви Борисов.

Николай Малинов: Цветан Василев беше дясната ръка на Пеевски

Той свърза темата и с придобиването на новите изтребители. „Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на най-добрия самолет – Ф-16, а не тия Грипен-и, дето се вика сигурно нямаше изобщо да се занимавам. Идеята е да вземем най-добрия самолет за българската армия и затова сме го направили. Няма нито едно направление, в което работят министрите на този кабинет, което да е по-зле от преди, за да се каже, че има провал на правителството“, подчерта министър-председателят.

Борисов заяви, че България никога не е имала по-голям БВП. „Как ще кажете, че се е провалила, като тя не спира да расте? А като дойде петък, магистралите отесняват от отиващи на почивки“, каза той.

Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, и в Белия дом. А има хора, които не са били нито в едното, нито в другото.  Това, че някой си е правил срещи си е негова работа и в това не се бъркаме. В това, че има събори и хората си пеят техни песни ние по никакъв начин не се бъркаме“, заяви той.

Борисов подчерта, че съревнованието с Турция за завод на „Фолксваген“ още не е приключило.

Премиерът коментира и темата за сметоизвозването в София. „Аз отвоювах от Вълка София в чистотата. Станишев с Вълка ми правеше кризите на боклука. Откакто сме ние - от 10 години, София е по-чиста от Берлин“, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама