Младен Маринов: Задържани са 8 души при разследването за шпионаж

11:18, 11 сеп 19 25 3145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''В резултат на действията на спецпролкуратурата и МВР в София, Перник и Брезник са задържани 8 лица за 24 часа. Те са били разпитани.'' Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на заседанието на Народното събрание, предаде Агенция ''Фокус''.

Експерти: Обвиненията в шпионаж безспорно имат връзка с местните избори

''В рамките на срока на задържането въпросните лица са конвоирани до сградата на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължаване на процесуалните действия с тях. По отношение на конкретика по разследването, за съжаление не мога да дам повече информация", допълни още министърът.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев обяви, че по разследването за пране на пари е установен трансфер на финансови средства от руски гражданин от общество „Двуглав орел” с интереси в обществения и политически живот в Русия.

"Както вече знаете, Николай Малинов, председател на сдружение „Русофили“, беше арестуван и обвинен в шпионаж", каза Георгиев, цитиран от БГНЕС.

''С финансовите потоци са се финансирали инициативи, целящи да наложат определени политики в България. Малинов е поддържал връзки с тези чужди граждани, пътувал е до Русия и е изготвял докладна записка на руски език за преориентация на политическата ситуация в България'', съобщи още Георгиев.

Според данните чрез изградената схема се финансират мероприятия, които засягат националната сигурност на страната и водене на хибридна война срещу Запада.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама