В Прищина откриха паметна плоча за атентатите от 11 септември

12:00, 11 сеп 19 / Свят 25 2154 Topnovini
1

В двора на сградата на правителството в косовската столица Прищина беше открита паметна плоча за жертвите от терористичните атаки срещу САЩ на 11 септември 2001 г.

Цветанов: След атентата от 11 септември мерките за сигурност са се увеличили, но заплахите стават все по-многолицеви

Премиерът Рамуш Харадинай и посланикът на САЩ Филип Коснет откриха плочата, на която е гравиран гербът на Косово и думите „Косово помни“ на албански и английски език, както и датата 11 септември 2001 г., съобщава БГНЕС. 

Посланикът на САЩ определи откриването на плочата като "потвърждение за дълбоката връзка между народа на Косово и народа на Съединените щати".

18 години от атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ

„Американците завинаги ще помнят подкрепата, която Съединените щати получиха от света, а реакцията от нашите приятели в Косово беше незабавна и искрена. Веднага след атаката в цялото Косово хората се събраха за маршове на подкрепа, запалиха свещи и дариха кръв, а някои граждани на Косово доброволно се включиха в американската армия в борбата срещу глобалния тероризъм. Тази спонтанна реакция беше потвърждение на дълбоката връзка между народът на Косово и народът на Съединените щати“.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани