Аврамова: Тарифите на толсистемата ще бъдат обявени преди местните избори

11:56, 11 сеп 19 / Политика 25 2042
1

Предстои последна среща на консултативния съвет, който е сформиран в Министерството, на който окончателно да бъде обявена тарифата и обхватът на толсистемата. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

„Така, че да може да се продължи с последващите действия – нотифициране в ЕК, доклад на Световната банка и да се изпълни срокът, който беше поставен с решение на Министерски съвет“, добави тя.  

Борисов: Парите от толсистемата ще идат за ремонт на стари пътища

Попитана от журналисти дали ще изкачат местните избори преди да се обявят тарифите, тя отговори: „Ако изчакаме да минат местните избори, няма да успеем да направим нотификацията в ЕК. Избори ще има всяка година или през година. За нас изборите не са важни, защото Министерството и АПИ работят, за да изпълнят своите ангажименти. Реформата в пътния сектор е нелека задача и тя няма цвят. Тя е за всички български граждани, които пътуват по републиканската пътна мрежа и искат да имат добри пътища. Въпросът не е политически, той по-скоро е експертен и реформата трябва да бъде доведена до нейния успешен край.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани