Калоян Паргов към жителите на "Орландовци": Парите от данъци трябва да се връщат при вас

13:38, 11 сеп 19 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП - София, народният представител Николай Цонков, общинският съветник Иван Таков и кандидатът за кмет на район "Сердика" Янко Янков разговаряха с хора от квартала за проблемите и възможните им решения

Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в квартала. С тези думи лидерът на БСП - София Калоян Паргов се обърна към граждани от столичния квартал "Орландовци". На срещата с хората присъстваха още народният представител от "БСП за България" Николай Цонков, общинският съветник от групата на социалистите Иван Таков и кандидатът на БСП за кмет на район "Сердика" Янко Янков, съобщиха от БСП-София.

"Хората предложиха част от улиците в квартала да ги направим еднопосочни. Това може да бъде реализирано. По-големият проблем обаче е инфраструктурата. С тези дупки и асфалт от времето на социализма няма как да продължаваме. Същото е положението във "Връбница", в "Обеля", в "Овча купел", в "Хаджи Димитър"... Крайните квартали са забравени от управляващите. А всички плащаме данъци. Парите от тях трябва да се връщат при нас, в квартала ни. Да ги виждаме инвестирани там, където живеем. А не да гледаме как ги влагат в ремонти и ремонти на ремонтите на "Граф Игнатиев", на "Дондуков" и около жълтите павета. Представете си само - с 24 милиона лева бюджет район "Сердика" ще светне". А управляващите в Столична община ги инвестираха в ремонт на по-малко от километър на "Графа".

Калоян Паргов представи пред гражданите и кандидата на БСП за кмет на район "Сердика" Янко Янков.

"Назад във времето той вече е бил кмет и има опит. Освен това е инженер, транспортен деятел, полковник. Той прие поканата ми да бъде кандидатът на БСП за кмет на този район. Вярвам, че вие, гражданите, заедно с Янко Янков и с нашата подкрепа, ще успеем да се справим с проблемите и да направим от район "Сердика" по-добро и по-уютно място за живеене", каза лидерът на БСП - София. Той припомни, че заедно с гражданите от "Орландовци" вече имат постигнати успехи. Безспорно най-големият от тях е забраната за минаване на тежкотоварни камиони по улица "Рояк" и асфалтирането й заедно с ул. "Жак Дюкло".

"От около месец вече работя "на терен", както се казва, и познавам добре проблемите на хората от квартала, коментира Янко Янков. - Това, което чух на срещата, не ме изненадва. Въпросите, поставени от гражданите, и проблемите, които те посочиха, са реални. Имах време дори да помисля как да подредя проблемите, съставих вече един проектоплан и ги разделих по важност и по начин на решаване. Защото едните зависят от администрацията на район "Сердика", други са в компетенцията на Столична община, а трети - на други институции на държавно ниво. Срещите продължават. Когато приключат, ще направя анализ и ще подредя проблемите според приоритета. След това ще направя план-програма за решаването им. Всичко това ще представя на гражданите. Ще им покажа как аз виждам работата през следващите 4 години. И твърдо ще поема отговорността да разрешим всички проблеми, които зависят от районната администрация. За справянето с другите ще се боря, докато не постигна успех".

Според Иван Таков, проблемите на гражданите в крайните квартали са породени от пълната липса на политики и приоритети от страна на Столична община към тези части от София.

"Повече от 6 години ние говорим за това, че градът се развива на две скорости", коментира той. - Много бих искал да получа отговор на въпроса защо Столична община дава 15 милиона лева в момента, за да асфалтира бул. "България"? Това ли е най-големият проблем в града? Толкова ли е зле този булевард, че се налага с приоритет да бъде ремонтиран? Защо не погледнат вътрешнокварталните улици? Защо не ви питат вас, гражданите от кварталите, дали имате проблем с детските градини и ясли. Вече 20 години този въпрос стои нерешен. Бюджетът на Столична община за тази година е 1,7 милиарда лева. За чистотата на София са заделени 208 милиона. По-чист ли е градът? Въздухът по-чист ли е? Преди 10 години бюджетът за чистота е бил 140 милиона. За тази е двойно по-висок. А можем ли да кажем, че София е двойно по-чиста от тогава?! Въпросите са много, а отговорите от това управление на Столична община са незадоволителни. Затова е толкова нужна промяната".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама