Гърция подкрепя България за Шенген

14:07, 11 сеп 19 / Политика 25 2515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атина подкрепя влизането на България в Шенген, заяви гръцкият външен министър Николаос Дендиас след среща с българския си колега вицепремиерът Екатерина Захариева, предаде БГНЕС.

''Гърция подкрепя политиката на разширяване на Европейския съюз при условие, че страните отговарят на изискванията да се присъединят към Евросъюза'', заяви ръководителят на гръцката дипломация.

''Никос добре дошъл в България. Много се радвам, че твоята обиколка на съседните ни държави започна от България'', добави Захариева.

''Отношенията между двете страни са пример за това как нашият регион може да бъде близко стратегическо, приятелско сътрудничество, изпълнено с доверие. Многогодишната тежка история може да се превърне в близко приятелство. Историята може да ни бъде учител, а не затвор'', обясни още външният министър, цитира от Агенция ''Фокус''.

По думите й двете държави споделят близки позиции и на европейско ниво. ''И двете държави подкрепяме развитието на политиката и по отношение на миграцията, като търсим общо и трайно решение, и споделяме отговорност в защита на външните граждани, и по отношение на европейската перспектива по отношение на Западните Балкани'', допълни още Захариева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама