Българин е арестуван заради расистки обиди на „Уембли”

16:02, 11 сеп 19 / Спорт 25 3141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Български фен е бил изведен от „Уембли” и арестуван заради расистки обиди към звездата на „Манчестър Сити” и Англия Рахийм Стърлинг по време на европейската квалификация в събота, съобщи Evening Standart, цитиран от bTV.

Твърди се, че стюард е чул как българинът обижда Стърлинг на расистка основа през първото полувреме на срещата, по време на атака на домакините в зоната, която се намира най-близо до сектора с гостуващи привърженици. Българинът веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията.

Властите потвърждават, че са арестували мъж по подозрения в нарушаване на обществения ред. Българинът е отведен в полицейско управление в Северен Лондон, а по-късно е освободен без повдигнати обвинения.

България с тежка загуба от Англия на „Уембли“

По време на квалификация за Евро 2012 в София Ашли Йънг, Тио Уолкът и Ашли Коул бяха обект на маймунски скандирания от българските фенове и УЕФА глоби страната ни с 40 000 евро.

В момента България изтърпява две наказания от УЕФА заради расистко поведение на футболните привърженици в квалификациите с Косово и Чехия. 

Първото провинение е затваряне на 3000 места в сектор „Б” за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места.

Две от първите три европейски квалификации на Англия бяха белязани от расизъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама