Калоян Паргов: Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли

16:40, 11 сеп 19 25 2207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов откри 5-тото заседание на 13-ата конференция на Софийската градска организация със 144 делегати, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

На заседанието присъства лидерът на БСП Корнелия Нинова както и зам.-председателят на НС Кристиян Вигенин.

Заседанието започна с химна на България, на Европейския съюз и на Интернационала. На конференцията ще се избере ръководство и помощни органи и ще приеме и утвърди своя дневен ред. Основни точки от дневния ред на конференцията са утвърждаване на кандидат за кмет на София и водач на листата за общински съветници.

По време на заседанието стана ясно, че се приемане на декларация във връзка с шпионския скандал.

По думите на Калоян Паргов за пореден път влизат в битка с техния дългогодишен опонент ГЕРБ.

„Този път е различно, защото сме близо до победата. Няма какво да се заблуждаваме, че кампанията ще бъде честна, ще бъде мръсна, безскрупулна и брутална и тя вече запозна“, заяви Паргов.

„Наблюдаваме орязана държавна субсидия и прочие и прочие. Тактиката на опонента ни е да ползва всички средства, за да ни спре по пътя, който сме поели. Ще има изобилие от черния PR, платени анализатори и др. Ние нямаме интерес от това. Но, когато ни плюят не може да се правим, че ни вали дъжд. Трябва да намерим  начин нашите критики да звучат не като нападки , трябва да се стремим към промяна на тази политика“, категоричен е Калоян Паргов.

Сдружение „Път на младите“ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

"Волята за успех трябва да бъде водеща. Всичко останало да остане на заден план. Целта е ясна. Нужна е мобилизация, която да доведе до постигането й. Сигурен съм, че сполуката ни очаква в края на тунела. Стига да имаме желание, кураж и вяра, че можем да стигнем до там",  категоричен беше Калоян Паргов.

"Ето защо на БСП й трябва символна победа. А тя може да е в София. Столицата е мястото, където можем да нанесем решаващ удар върху модела на управление на ГЕРБ и да покажем, че парите на данъкоплатците, българските и европейските, може да се харчат справедливо и ефективно", заяви той.

"Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли", обърна се председателят на БСП – София  към делегатите.
 
Той припомни, че през 2016 г. БСП беше изправена пред подобна дилема - партиен или непартиен кандидат за президентските избори. "Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, така може да бъде и сега", категоричен бе Калоян Паргов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама