БЧК с демонстрация за спасяване на множество пострадали след бедствия

07:50, 12 сеп 19 25 3127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 септември от 10:30 ч. в района на Националния учебен и логистичен център на БЧК (НУЛЦ) и полигона на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в с. Лозен, екипи за действия при бедствия и кризи на Българския Червен кръст и на Единната спасителна система на България (ЕСС) ще демонстрират реакция при едновременно възникнали инциденти на различни локации след мащабно бедствие и спасяване на множество пострадали, съобщиха от БЧК.

Национално учение за близо 160 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи (ДЕРБАК) се провежда от 10 до 14 септември 2019 г. в района на НУЛЦ на БЧК, полигона на ГД „ПБЗН“, с Лозен и яз. Панчарево. Целта е да бъде тествана и надградена способността им за работа на терен при нарастващо напрежение и да се подобри координацията и процедурите, използвани в рамките на ЕС при бедствие от голям мащаб.

ДЕРБАК на БЧК преминават ежегодно тренировъчни учения с цел повишаване на капацитета и готовността за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/кризисна ситуация. Усъвършенства се взаимодействието както между различните екипи на БЧК, така и с другите отговорни институции.

Демонстрацията ще бъде наблюдавана от председателя и генералния директор на БЧК акад. Христо Григоров и проф. д-р Красимир Гигов, столичния кмет Йорданка Фандъкова, директора на ГД „ПБЗН“ гл. комисар Николай Николов, зам.-министъра на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, от командира на Сухопътни войски ген. м-р Михаил Попов, директора на НС 112 инж. Цветомир Цеков, от полк. Орлин Николов, Център на НАТО по бедствия, кметовете на район Панчарево и Лозен и други.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама