Жители на русенски села излязоха на протест

10:09, 12 сеп 19 25 2952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път на протест и блокираха кръстовище, съобщи Нова телевизия. Причината - искат ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла.

По този път минават и тежките камиони в дните, когато има забрана да се движат по първокласния път.

В протеста се включиха около 60 души. Блокирано беше движението от Русе за Иваново. „Искаме да ползваме нормален и безопасен път. Години наред, може би 3-4, водим кореспонденция. Последната такава беше в началото на 2018 година – подписка до АПИ, поети обещания, неспазени обещания, никаква поддръжка по отношение на крайпътната растителност”, сподели организаторът на протеста Росен Тимчев.

От своя страна директорът на Областно пътна управление-Русе инж. Ростислав Стефанов заяви, че поддържката на трасето не е спирала. 

В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон. Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама