Кандидат-депутати в Косово се сбиха след телевизионен дебат

11:40, 12 сеп 19 / Свят 25 2758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за депутати в парламента на Косово Дардан Моличай от Социалдемократическата партия и Хаки Абази от Движение Самоопределение се сбиха след участието си в телевизионно предаване, съобщава електронното издание ИНА, цитирано от БГНЕС.

Водещият на дебатите Леонард Керчуку обяви, че по време на предаването двамата политици са си разменили обиди, които по-късно прераснали във физическа саморазправа. Той изрази съжаление за случилото се и подчерта, че „бандити нямат място в телевизионните дебати”.

Моличай е бивш генерален секретар на Самоопределение и след като го напусна, с още 12 депутати сформираха Социалдемократическата партия на Косово.

Абази се присъедини към движението преди няколко седмици, като преди това беше директор на фондация „Рокфелер” в Косово. Той заяви, че е бил нападнат от Моличай и антуража му, докато се разхождал по коридора със свой сътрудник.

Последва реакция и на Движение Самоопределение. „Мафиотските банди, превзели държавата, се страхуват от настъпващата промяна и справедливост, които ще бъдат установени от Самоопределение", се казва в изявление на партията. От там подчертават, че обществото не заслужава толкова ниско ниво на дискусия, а Косово не заслужава това ниско ниво на представителство. Призовава се полицията да предприеме необходимите действия срещу тях, а ЦИК „да премахне тези насилници от списъка” с кандидати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама