Англичаните обмислят напускане на терена в България при нови прояви на расизъм

15:05, 12 сеп 19 / Спорт 25 2910 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Играчите на Англия ще обсъдят възможността дали да напуснат терена в България следващия месец, ако някой от футболистите стане обект на расизъм, след като български привърженик бе арестуван заради расистки нападки към Рахийм Стърлинг по време на двубоя на „Уембли, завършил с успех на „трите лъва“ с 4:0.

Българин е арестуван заради расистки обиди на „Уембли”

Самият играч на Манчестър Сити не чул обидата по свой адрес, но според информациите стюард е подочул привърженика по време на първата част в европейската квалификация в Лондон. Впоследствие той бил арестуван, но по-късно освободен.

Двубоят на Англия с България на Националния стадион „Васил Левски“ в София ще се играе при частично затворен сектор, след като „трикольорите“ бяха намерени за виновни в расистко поведение по време на мачовете с Косово и Чехия. УЕФА нареди на Българския футболен съюз да затвори сектор от 5 000 седящи места, като по време на мача на 14 октомври ще бъде издигнат банер с надпис „#EqualGame“ в затворения участък от стадиона.

„Това е повод за притеснение“, сподели селекционерът на англичаните Гарет Саутгейт. „Това е нещо, което вече планирахме. Дискутирахме с играчите какво трябва да направим, ако отново има прояви на расизъм, как трябва да реагираме в подобна ситуация. Истината е, че не сме сигурни какво ще се случи там и се опасяваме, че подобни прояви на расизъм могат отново да станат факт, така че трябва да сме готови“, допълни той.

Самият Стърлинг, обаче, не иска да напуска терена, а да отговори на обидите с продукцията си на терена. „Не бих се съгласил с подобно нещо“, каза той. „В края на деня, ще се опитам да спечеля мача, защото това ще ги нарани повече. Ако напуснеш терена, то тогава побеждават те. Разбира се, всеки реагира по-различен начин и е различен емоционално, така че трябва да подкрепиш всеки, които е замесен в подобни прояви на расизъм“, добави той.

Очаква се играчите на Англия да следват протокола на УЕФА по отношение на реакцията им при евентуални расистки нападки, но въпреки това Саутгейт ще се консултира с футболистите си относно техните желания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама