ГЕРБ: Политическите ежби нямат място на полето на образованието

12:00, 13 сеп 19 / Политика 25 1586 Topnovini
1
 
Политическите ежби нямат място на полето на образованието, обявиха от ГЕРБ в декларация по повод началото на учебната година, съобщи "Фокус". Изявлението им е в отговор на декларация на БСП за проблемите в сектора на прега на първия учебен ден.
 
 
"След броени дни започва новата 2019-2020 г. учебна година. Празник на новото начало, и всеобща надежда за по-добро образование и бъдеще на децата на България. Днес именно образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и успешна реализация. За нас от ГЕРБ това е национален приоритет", подчерта  депутатът от ГЕРБ Галя Захариева.
 
ГЕРБ няма да допусне подмяна на философията на Закона за предучилищното и училищното образование, тъй като в основата му стои разбирането, че всяко дете има талант и отговорност да се открие и развие.
 
"Подмяната на тази философия би означавало не само на успех на реформата, но и провал на идеята за приобщаващото образование. Няма да допуснем подобна хипотеза", подчерта още Захариева.
 
Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че през следващите 5 години еврокомисарят Мария Габриел ще има уникалния шанс да работи за утвърждаването на изследванията и иновациите за развиване на потенциала на Европа.
 
"Политическите ежби нямат място на полето на образованието. 15 септември трябва да е денят на новото съединение, което ще направи българското училище по-силно и готова да се справи с новите предизвикателства", подчерта още Захариева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 28 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.