ГЕРБ: Политическите ежби нямат място на полето на образованието

12:00, 13 сеп 19 / Политика 25 2336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 
Политическите ежби нямат място на полето на образованието, обявиха от ГЕРБ в декларация по повод началото на учебната година, съобщи "Фокус". Изявлението им е в отговор на декларация на БСП за проблемите в сектора на прега на първия учебен ден.
 
 
"След броени дни започва новата 2019-2020 г. учебна година. Празник на новото начало, и всеобща надежда за по-добро образование и бъдеще на децата на България. Днес именно образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и успешна реализация. За нас от ГЕРБ това е национален приоритет", подчерта  депутатът от ГЕРБ Галя Захариева.
 
ГЕРБ няма да допусне подмяна на философията на Закона за предучилищното и училищното образование, тъй като в основата му стои разбирането, че всяко дете има талант и отговорност да се открие и развие.
 
"Подмяната на тази философия би означавало не само на успех на реформата, но и провал на идеята за приобщаващото образование. Няма да допуснем подобна хипотеза", подчерта още Захариева.
 
Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че през следващите 5 години еврокомисарят Мария Габриел ще има уникалния шанс да работи за утвърждаването на изследванията и иновациите за развиване на потенциала на Европа.
 
"Политическите ежби нямат място на полето на образованието. 15 септември трябва да е денят на новото съединение, което ще направи българското училище по-силно и готова да се справи с новите предизвикателства", подчерта още Захариева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама