Борисов: ГЕРБ няма да дава пари за политическа реклама

12:11, 13 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2801 Topnovini
1

ГЕРБ няма да дава пари за политическа реклама. Това заяви пред журналисти в Русе премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

АЕЖ обявява инициатива #БезПорноЖурналистика

Той коментира скандала около сайта ПИК, като посочи, че е разпоредил ГЕРБ да не дава на никого пари за политическа реклама. „Така че ПИК от нас пари няма да получи. Но няма да дадем пари за политическа реклама и на другите медии. Това можем да направим“, заяви Борисов.

Нинова: Вчера опозицията, днес журналистиката- утре кого ще дискредитирате, уважаеми управляващи

На въпрос как ще отговори на декларацията на Корнелия Нинова в парламента от тази сутрин, Борисов заяви, че не иска да коментира „тази госпожа“.

Само преди два месеца я победихме категорично и тя, признавайки провала си, си подаде оставката. След това най-унизително си я оттегли. Мога да кажа само, че икономиката върви нагоре“, посочи премиерът.

Министър-председателят коментира и кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. „Аз като знам Мая, когато я правиха омбудсман, какъв натиск имаше от БСП срещу нея, как тя хулеше БСП пред мен… Ако са толкова двулични, да им е честито. Аз не казвам, че ГЕРБ сме идеални. Имаме закостенели кметове, които по три години карат. Но ние ще освежим цялата партия и там, където са допуснати недъзи, ще ги отстраним“, заяви Борисов.

На въпрос защо няма да подкрепи настоящия кмет на Русе за следващ мандат, Борисов отговори, че иска да освежи партията.

Караниколов: Излезе ли „Дунарит” на публична продан, държавата го иска

По темата „Дунарит“ премиерът потвърди думите на икономическия министър, че държавата иска да придобие завода. „Вече толкова ми омръзна от афери около този завод, че и отгоре ще дадем на търга, ще си го купим и ще бъде на 100% държавен“, заяви Бойко Борисов.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.