Директорът на „Хоризонт” подаде оставка

14:04, 13 сеп 19 25 3043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на програма „Хоризонт” на Българското национално радио Николай Кръстев е подал оставка тази сутрин, съобщи Нова телевизия. 

Припомняме, че той беше назначен на поста в четвъртък. Към момента не е ясно дали оставката е била приета.

„Решението ми е морален акт, защото смятам, че човек трябва да носи отговорност за делата си, каза Николай Кръстев. цитиран от "Дневник". Той уточни, че се чувства отговорен заради недоумението в радиото и в гилдията като цяло, което неговото действие е предизвикало

Той отрече да му е оказван натиск и пое изцяло отговорността за взетото решение за Великова. Кръстев повтори основните тези от разпространената по-рано днес позиция на държавното радио - че водещата не е сваляна от ефир, а са направени промени в графика на водещите по две причини: заради наказателно постановление от Съвета за електронни медии за изнесени в ефир лични данни на непълнолетен в подготвено от Великова съдържание, както и за участие на журналиста по време на годишния й отпуск в предаване на БНР с призив слушателите да вземат участие в протест.

Кръстев обясни действията си с липсата на административен опит, като уточни, че изненадващо е поел поста директор на програмата. Той неколкократно нарече случилото се "лична грешка" и подчерта, че не му е въздействано.

„Великова остава водещ и дори е вписана в графика за следващата седмица“, обясни Николай Кръстев. Тя ще продължи да отразява и съдебния ресор, но в него ще има и втори човек, който да осигурява плурализма в него.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама