Стачка на транспортни работници в Париж парализира града

14:50, 13 сеп 19 / Свят 25 2391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет от 16 метро станции в Париж са затворени, а няколко други, включително и междуградската железопътна линия RER, са със сериозни размествания в разписанията, това съобщи компанията за обществен транспорт на френската столица RATP (автономен оператор на парижкия транспорт).

Френските профсъюзи от обществения транспорт излязоха по улиците на Париж, протестирайки срещу пенсионните реформи на президента Еманюел Макрон.

Задръстванията в града са се увеличили двойно от сутринта, предава Спутник. Жителите на Париж са принудени да използват велосипеди и скутери, за да стигнат до работа поради проблемите с трафика.

RATP се извини за неудобството, създадено от протестите, и предложи гражданите да ограничат пътуването си колкото е възможно повече.

Според новата пенсионна реформа работниците в обществения транспорт трябва да останат на служба по-дълго до пенсионирането си.

В момента пенсионната система на RATP позволява на работниците да се пенсионират на 56 - седем години по-рано от повечето френски работници.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама