Google с глоба от почти 11 000 долара за неизтриване на забранено съдържание

15:28, 13 сеп 19 / Свят 25 2300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Google е платила глоба от 10 900 долара за това, че не е изтрила резултатите от търсене, свързано със забранена информация, съобщи руският орган за надзор на комуникациите "Роскомнадзор" за Спутник, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица ръководителят на "Роскомнадзор" подаде жалба, че технологичната компания не е изплатила глобата, както и е променила параметрите за филтриране на търсене, за които първоначално е била глобена.

През юли органът наложи близо 11 000 долара глоба на технологичния гигант, за това, че не е премахнало определено съдържание от платформата си, което се смята за нарушение на руските закони за интернет. Той заяви, че повече от 1/3 от линковете в единния регистър за незаконно съдържание са останали в резултатите от търсенето.

Година преди това Русия въведе закон, който изисква онлайн търсачките да изтриват всякакви хипервръзки към съдържание, което е забранено в Русия. Google отказа да свърже платформата си с федералната информационна система, където са изброени забранените уебсайтове.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама