Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното войнство

08:15, 14 сеп 19 / Политика 25 3064 Topnovini
1

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие днес втория Национален събор на запасното войнство.

В 11.00 ч. той ще бъде посрещнат с почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада в местността  „Крънска кория” - град Казанлък, където ще се проведе съборът.

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 14 и 15 септември ще се включат военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ и 61-ва Стрямска механизирана бригада. В първия ден военнослужещите от Специалните сили ще демонстрират способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и в директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“.

На 15 септември военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. 

Участниците и гостите на събора ще могат да разгледат и изложбите на военно облекло, старинно оръжие и символи, на самолетни и корабни модели, както и водолазно оборудване. В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани