Емил Кошлуков: За да не се оплакват политиците, че сме зависими, трябва да сме сигурни в парите си

18:50, 13 сеп 19 25 4743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и общественият съвет на телевизията представиха пред парламентарната комисия по култура и медии състоянието на обществената телевизия в момента и бъдещите предизвикателства пред нея, съобщи БНТ. 

Генералният директор изрази притеснението си, че до 2022 г. се очертават дефицити в бюджета заради разпространението и вече подписани договори за спортни права.

Емил Кошлуков предложи широка дискусия, за да се намери работещ вариант за финансиране на обществената телевизия, като идеята му беше приета от всички политически сили в медийната комисия.

''Разбирам, че от нас се очакват неща, но няма как да стане с тези пари. За да имаме независима медия и да не се оплакват политиците, че сме зависими, че сме обективни, трябва да сме сигурни в парите си. Ако всяка година треперим за субсидията, ще се огъваме. И това е публичен факт. Искаме ли да имаме честна телевизия, трябва да имаме честно финансиране'', заяви той. 

В началото на следващата седмица ръководството на БНТ ще предостави на депутатите от бюджетната и медийната комисия доклада за финансовото състояние на БНТ, за да може в четвъртък да седнат за ново обсъждане на финансирането на телевизията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама