Книжен уикенд на „Алея на книгата“

08:40, 14 сеп 19 25 3171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямото пътуващо книжно изложение на открито „Алея на книгата” очаква своите посетители и през уикенда на бул. „Витоша”, между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Узунджовска”, с хиляди заглавия и специални предложения от над 70 издателства и книгоразпространители

Работното време на изложението е всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

От 15:00 до 17:00 часа, по случай задаващия се старт на учебната година, предизвикваме родители и деца да участват в състезание, като премерят сили в тест по грамотност. Инициативата е под надслов „Написаното остава. Пиши правилно!”. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация, може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи съвети от млади учени от БАН за най-често допусканите грешки. Участниците ще получат стикери „Написаното остава. Пиши правилно!“, чието предназначение е да бъдат залепени върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки. Най-успешно справилите се ще получат и други награди.

В неделя Литературният кът отново очаква най-малките читатели за представяне на новите книги за деца и възрастни „Азбука“ и „Племето на майките“от Ирина Каракехайова (изд. „Колибри”) и работилничка за деца - числа и природа (как да се учим лесно с метода на Монтесори), изд. „Колибри”.

Регионална занаятчийска камара - София и район „Възраждане“-СО организират „Алея на занаятите“ на 14, 15 и 16 септември от 10:00 до 20:00 часа в парк „Възраждане“ по повод Деня на София и първия учебен ден. Събитието е под патронажа на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и е организиран със специалното съдействие на Зонта клуб „Света София", съобщиха организаторите.

В най-младия парк на София - парк "Възраждане", в пространство до амфитеатъра в продължение на 3 дни ще бъдат изградени 12 работилници за демонстрации на занаяти: грънчарство, шапкарство, медникарство, изработване на накити, художествено плетиво и други.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама